Uit dienst



Als je verandert van werkgever
Als je van werkgever verandert en daardoor naar een andere pensioenregeling gaat, kun je ervoor kiezen om jouw opgebouwde pensioen mee te nemen. We noemen dat waardeoverdracht. Dat doe je bij je nieuwe pensioenuitvoerder. Laat je hier vooraf goed over informeren.

Of waardeoverdracht een goede keuze is, hangt onder andere af van de financiƫle situatie van jouw huidige en van jouw nieuwe pensioenuitvoerder. Als je besluit geen waardeoverdracht aan te vragen, dan blijft je pensioen staan bij het PFNLR en wordt het vanaf jouw pensioeningangsdatum aan je uitbetaald. Je betaalt geen premie meer aan het PFNLR en gaat verder met pensioen opbouwen in de regeling van je nieuwe werkgever.



De Pensioenvergelijker
De Pensioenvergelijker helpt je om overeenkomsten en verschillen tussen twee pensioenregelingen op een rij te zetten. Handig als je aan waardeoverdracht denkt. Of als je de pensioenregeling van een eventuele nieuwe werkgever wilt vergelijken met de regeling bij PFNLR. Klik op het icoon voor een deels ingevulde pensioenvergelijker 2022 geldend voor opbouw en indexatie over 2022. Klik op Pensioenvergelijker voor een leeg formulier.

Klik hier voor een deels ingevulde Pensioenvergelijker 2022 geldend voor de opbouw en indexatie over periode 2021
Klik hier voor een deels ingevulde Pensioenvergelijker 2022 geldend voor opbouw en indexatie over periode van 2015 tm 2020
Klik hier voor een deels ingevulde Pensioenvergelijker 2022 geldend voor opbouw en indexatie over periode tm 2014



Als je werkloos wordt
Als je werkloos wordt, stopt de pensioenopbouw. Het is belangrijk dat je de gevolgen van jouw werkloosheid voor jouw ouderdomspensioen en voor het partnerpensioen en wezenpensioen in kaart brengt. Je hoeft ons niet zelf te informeren over je werkloosheid. Dat gebeurt automatisch door het UWV.