Pensioen uitruilenPartnerpensioen ruilen voor ouderdomspensioen
Naast ouderdomspensioen bouw je ook partnerpensioen op. Er kunnen redenen zijn waarom je het partnerpensioen wilt ruilen voor een hoger ouderdomspensioen. Misschien heeft jouw partner zelf een goed pensioen, of misschien heb je geen partner (meer).

Let op: dit is een eenmalige keuze! Als je eenmaal gekozen hebt om te ruilen kan het niet meer ongedaan worden gemaakt. Als je wél een partner hebt moet hij/zij het wel eens zijn met de keuze. Meer informatie over het ruilen van partnerpensioen voor een hoger ouderdomspensioen is te vinden in het pensioenreglement.Ouderdomspensioen ruilen voor partnerpensioen
Als je met pensioen gaat of eerder het NLR verlaat en er is geen of te weinig partnerpensioen voor jouw partner wanneer je overlijdt, dan kun je een deel van jouw ouderdomspensioen ruilen voor partnerpensioen. Je krijgt dan een lager ouderdomspensioen. Je partner krijgt dan een hoger pensioen van het PFNLR als je komt te overlijden.

Let op: dit is een eenmalige keuze! Als je eenmaal gekozen hebt om wel of niet te ruilen kan het niet meer ongedaan worden gemaakt. Meer informatie over het ruilen van pensioen is te vinden in het pensioenreglement.


Wat kan ik doen?
Je kunt contact opnemen met Herma van der Stoel, pensioenfunctionaris, 088-5113382 of via pfnlr@nlr.nl om een voorbeeldberekening aan te vragen. Zo kun je zien wat deze keuze betekent voor de hoogte je pensioen.